Weboldalunk a kényelmesebb böngészés érdekében sütiket használ. Bővebb információt erről az Adatvédelmi nyilatkozatban találhat.
Rendben
CIMSEC -
Elérhetőségek Névjegy Média Kiadványaink

Megújult Cimsec Prémium fugázók a Henkeltől

Cimsec Prémium színes fugázók megújult színekkel, és Silica Active technológiával

A fuga napjainkban már nagyon gyakran díszítőelemként szolgál, a burkolólapok és a fuga színének kreatív kombinálásával egyedi és esztétikus felületeket hozhatunk létre. A külső megjelenés és esztétikum mellett azonban nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a fugázott felületnek tartósnak kell lennie, valamint funkcionális feladatait is hibátlanul el kell látnia, gondoljunk itt a vízhatlanságra vagy szennyeződéstaszításra.

A Cimsec Prémium fugázóanyagok már több éve kaphatóak hazánkban is, és rengeteg alkalommal bizonyították, hogy magas minőségük által kiváló végeredmény érhető el a velük való munka során. Az idei év viszont egy újabb lépcsőfok a márka életében, mivel megújul a Cimsec Prémium színes fugázó, hogy a felhasználók igényeit még jobban ki tudja elégíteni.


Először is 3 új színnel bővül a rendelkezésre álló színválaszték: a Toffi, a Cementszürke és az Égszínkék színek felfrissítik a meglévő széles színskálát, ezzel is elősegítve, hogy szinte minden árnyalatú burkolólaphoz lehessen illeszkedő Cimsec fugázót választani a 29 elérhető színből.

Ezen túl a termék mostantól Silica Active technológiával lesz elérhető, mely által tartósabb, magasabb színvonalú burkolómunka végezhető az anyaggal. A technológia alapja a geopolimer, mely jelen van többek között a csúcstechnológiájú kompozitok (űrrepülő-, repülő-, és autóipar), valamint a különféle kerámiák előállításának világában. Ez az anyag rendkívüli mechanikai tulajdonságokat biztosít, ezért a Henkel a fugázóanyag gyártásban hasznosítja.


A geopolimer, a kötés során a fugázóanyag többi komponensével méhsejt alakú szerkezetet alakít ki, amely a fugát különösen ellenállóvá, keménnyé teszi. A kötésidő kedvezőbb lesz, ezáltal a gres lapokat korábban lehet nedvesen áttörölni a bedolgozás után. A Silica Active technológiával készült fugázóanyag jobban tapad a burkolólap oldalára, nem repedezik. A komponensek nagyon finom őrlésen mennek keresztül a gyártás során, ezért a víz által beindított szilárdulás folyamatában az alkotórészek szinte egymásba olvadnak. Így nagyon tömör, finom textúrájú felületet kapunk, amiről a víz lepereg. A pigmentek nagyon jól beágyazódnak, ezzel biztosítva az egységes, hosszantartó színeket.

Mivel tudjuk, hogy az idő fontos tényező, ezért annak érdekében, hogy a burkolási munka gyorsabbá válhasson, az új Cimsec Prémium fugázók alkalmazása után a felület már 6 óra múlva járható lesz, a korábbi összetételnél tapasztalható 24 óra helyett.A tartósan esztétikus és higiénikus eredményt a MicroProtect formula garantálja, mely megvédi a fugázott felületet a penészedéstől és gombásodástól. A tökéletes összhang érdekében a fugázóanyaghoz a Cimsec színazonos szaniterszilikont is kínál, ez a Cimsec Fugenflex Prémium.

Amennyiben hosszan tartó eredményt szeretne elérni fugázás során a Cimsec Prémium színes fugázó tökéletes választás, akár kültéri, akár beltéri munkáról van szó!